ΕΙΚΟΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"






«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου
 
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

                                                               9 Απριλίου 2014

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των δημοτών μας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» στο Μοσχάτο.
Σημεία αιχμής στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Άρη Κρεμμύδα, αποτέλεσαν η δημιουργία κοινωνικών δομών και η ανάπτυξη με κέντρο τις ανάγκες των δημοτών.
Με μια αναλυτική περιγραφή των δράσεων και των πρωτοβουλιών για τη δημιουργία κοινωνικών δομών, ο Άρης Κρεμμύδας συνόψισε τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική κίνηση στον τομέα αυτό: «Προτεραιότητά μας αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της κοινωνίας, η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επιστράτευση των δυνάμεων αλληλεγγύης. Κανένας πολίτης αυτού του δήμου δεν πρέπει να νιώθει μόνος στην κρίση. Δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και χωρίς φάρμακα».

Για το μεγάλο ζήτημα της παραλίας ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε τον επιχειρούμενο σχεδιασμό έγκλημα περιβαλλοντικό και οικιστικό, έγκλημα για τον εμπορικό κόσμο του Μοσχάτου, έγκλημα για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, ενώ ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η δημοτική κίνηση το ζήτημα της ανάπτυξης: «Θέλουμε ανάπτυξη για τους πολίτες και όχι μεγέθυνση για τους ιδιώτες. Η δική μας θέση για το αναπτυξιακό αγαθό που ονομάζεται αττικό παραλιακό μέτωπο, είναι ότι το αντιμετωπίζουμε ως αμιγώς πολιτιστικό και περιβαλλοντικό. Επιδιώκουμε τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου χαρακτήρα της παραλίας και του αιγιαλού ως κοινόχρηστου χώρου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων μέσω ΕΣΠΑ.  Επιδιώκουμε η παραλία του Μοσχάτου να αποτελεί τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αττικής και να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, όπως τον διεκδικούν οι πολίτες και τα κινήματα των παραλιακών πόλεων».
Ταυτόχρονα μετά τη δριμύτατη κριτική που άσκησε στην παρούσα δημοτική αρχή, ο Άρης Κρεμμύδας έθεσε και το διακύβευμα των εκλογών της 18ης του Μάη: «Για μας η 18η του Μάη είναι η μέρα που θα κριθεί εάν ο θεσμός της αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας θα αποτελέσει το δυναμικό ανάχωμα των εξοντωτικών πολιτικών, αν θα αποτελέσει το εργαλείο για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και αλληλεγγύης ή εάν θα εξακολουθήσει να είναι το μακρύ χέρι των κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών.

Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η δημοτική αρχή αποτελεί το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική κοινωνία, αντιπροτείνουμε το μοντέλο της Δημοτικής αρχής που είναι η προέκταση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου.
Εμείς απέναντι στη σιωπή, αντιπροτείνουμε τη δράση. Απέναντι στην άνευ όρων αποδοχή, αντιπροτείνουμε τους αγώνες.
Απέναντι στη Δημοτική αρχή που εντέλλεται  και παίρνει φύλλο πορείας από ένα υποταγμένο πολιτικό σύστημα, αντιπροτείνουμε τη δημοτική αρχή που εξουσιοδοτείται από τους πολίτες, ελέγχεται από τους πολίτες, λογοδοτεί στους πολίτες, ενεργεί μαζί με τους πολίτες».

Τέλος ειδική αναφορά έγινε για τη ζητήματα της καθημερινότητας, για τους δημόσιους χώρους, όπως και για την τόνωση του εμπορικού κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση μιας μεγάλης ομάδας υποψηφίων συμβούλων από το Μοσχάτο.

                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου


ΥΓ. Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε ολόκληρο τον λόγο του Άρη Κρεμμύδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου